نیتروژن در صنعت هوافضا
در صنعت هوافضا، ایمنی یک موضوع مهم و پایدار است. به لطف گاز نیتروژن، جوهای بی اثر را می توان حفظ کرد و از احتمال احتراق جلوگیری کرد. بنابراین، گاز نیتروژن گزینه ایده آلی برای سیستم هایی مانند اتوکلاوهای صنعتی است که تحت دما یا فشار بالا کار می کنند. علاوه بر این، بر خلاف اکسیژن، نیتروژن به راحتی از منافذ مهر و موم شده و یا لاستیک ها که معمولا در اجزای مختلف هواپیما یافت می شود، نفوذ نمی کند. برای حجم های کاری زیاد و گران قیمت هوافضا و هوانوردی، استفاده از نیتروژن تنها راه حل است. نیتروژن گازی می باشد که به آسانی در دسترس بوده و نه تنها مزایای صنعتی و تجاری متعددی را در مورد تولید ارائه می دهد، بلکه یک راه حل مقرون به صرفه نیز می باشد.
چگونه نیتروژن در صنعت هوافضا به کار گرفته میشود؟
از آنجایی که نیتروژن یک گاز بی اثر است، به ویژه برای صنعت هوافضا مناسب است. ایمنی و اهمیت اطمینان بر اجزا و سیستمهای مختلف هواپیما اولویت اصلی در این زمینه است زیرا آتشسوزی میتواند تهدیدی برای تمام بخشهای هواپیما باشد. استفاده از گاز نیتروژن فشرده برای مقابله با این مانع تنها یکی از کاربرد های این گاز مفید است. برای کشف چند دلیل مهم دیگر که چرا و چگونه گاز نیتروژن در صنعت هوافضا استفاده می شود، به خواندن ادامه دهید.
مخازن خنثی برای سوخت هواپیما : در هوانوردی، آتش سوزی، به ویژه در رابطه با مخازنی که سوخت جت را حمل می کنند، یک نگرانی رایج است. به منظور به حداقل رساندن احتمال وقوع آتش سوزی در مخازن سوخت هواپیما، سازندگان باید با استفاده از سیستمهای خنثی سازی سوخت، خطر قرار گرفتن در معرض اشتعال را کاهش دهند. این فرآیند شامل جلوگیری از احتراق با تکیه بر مواد شیمیایی غیر واکنشی مانند گاز نیتروژن می باشد.
خاصیت ضربه گیری : پایههای اولئو زیر شاسی یا دستگاههای هیدرولیکی که بهعنوان فنر ضربهگیر در ارابه فرود هواپیما استفاده میشوند دارای یک سیلندر پر از روغن هستند که در حین فشردهسازی به آرامی به داخل یک پیستون سوراخدار فیلتر میشود. به طور معمول، گاز نیتروژن در کمک فنرها برای بهینهسازی راندمان میرایی و جلوگیری از «دیزل شدن» نفت در هنگام فرود استفاده میشود که این برخلاف زمانی می باشد که اکسیژن وجود داشته باشد. علاوه بر این، از آنجاییکه نیتروژن یک گاز خالص و بی آلایش است، هیچ رطوبتی وجود ندارد که خوردگی ایجاد کند. نفوذ نیتروژن در طول فشرده سازی در مقایسه با هوای حاوی اکسیژن بسیار کمتر میباشد.
سیستم های بادی : گاز نیتروژن دارای خواص غیر قابل اشتعال است و بنابراین برای باد کردن سرسره های هواپیما و قایق های نجات مناسب است. سیستم باد با فشار دادن نیتروژن یا مخلوطی از نیتروژن و CO2 از طریق یک سیلندر تحت فشار، شیر تنظیم، شیلنگ های فشار بالا و آسپیراتورها کار می کند. CO2 معمولاً همراه با گاز نیتروژن استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که سرعتی که دریچه این گازها را آزاد می کند خیلی سریع اتفاق نمی افتد.
تنظیم باد چرخ های هواپیما: هنگام باد کردن لاستیک های هواپیما، بسیاری از سازمان های نظارتی نیاز به استفاده از گاز نیتروژن دارند. این یک جو پایدار و بی اثر را فراهم می کند و در عین حال وجود رطوبت را در حفره لاستیک از بین می برد و از تخریب اکسیداتیو چرخ های لاستیکی جلوگیری می کند. استفاده از گاز نیتروژن همچنین خوردگی چرخ، خستگی لاستیک و آتش سوزی را در نتیجه انتقال حرارت ترمز به حداقل می رساند.
بدون دیدگاه